Starší žáci 25.2.2017 v Kyjově

Starší žáci na domácím turnaji potěšili svým výkonem, především v druhém utkání.

V sobotu 25. 2. odehráli Starší žáci dva ligové zápasy na domácí hale. Nejprve nás čekal soupeř z Brna - Židenice "Blue" a poté vedoucí celek soutěže ze Slavkova.

Do prvního utkání jsme vstoupili mírně přemotivováni, když se všichni hráči chtěli předvést před domácími diváky. Hráli jsme příliš individuálně a zapomínali na obranu. Postupem času se však situace zlepšovala a od poloviny utkání už jsme hráli podle našich představ. Konečný výsledek 11:3 nám byl odměnou za zlepšenou hru v druhé polovině utkání.

Proti vedoucímu týmu soutěže ze Slavkova se hráčům povedlo navázat na závěr předchozího utkání. Obětavou hrou v obraně a vysokou úspěšností v proměňování našich šancí se nám dařilo držet se soupeřem krok. I když ten postupem času získával převahu. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a naši hráči zaslouží pochvalu za to, že v závěru tak náročného zápasu v sobě našli ještě dostatek morálních i fyzických sil, aby utkání zdramatizovali a na konci se při hře bez brankáře snažili o srovnání utkání. To se nám sice nepovedlo, ale prohra 3:4 nebyla žádnou ostudou.

Naopak, hráči předvedli ve druhém utkání jeden z nejlepších výkonů sezony, za což jim patří díky a nezbývá než doufat, že nás toto utkání naučilo bojovat do poslední vteřiny za jakéhokoliv stavu, s jakýmkoliv soupeřem. Soupeři gratulujeme k vítězství a děkujeme za kvalitní utkání, které naše hráče posouvá zase dál.

Výsledky:

K1 Florbal Židenice Blue x FBC Dragons 3:11

FBC Dragons x FbC ZŠ Komenského Slavkov 3:4

Sestava:

Šivel, Švábík M., Rotrekl, Bílá, Krakovec, Hubner, Goliáš, Šnéweis, Gistr, Něnička, Plaček, Kouřil (1. zápas), Švábík F., Michalčík, Poláček