Starosta Kyjova předal medaile elévům

Svůj poslední turnaj v sezóně 2015/2016 odehráli v neděli 24.4.2016 také elévové. A protože to byl turnaj poslední, bylo jeho součásti předání medailím všem hráčům za účast v této soutěžní sezóně. Předávacího ceremoniálu, který tentokrát proběhl v průběhu turnaje, se zúčastnil starosta města Kyjova pan František Lukl, předsedkyně komise sportu města Kyjova paní Dana Mezihoráková, hejtman Jihomoravská florbalové unie pan Jiří Matyáš, ředitelka DDM paní Iva Soldánová a předseda naše klubu pan Martin Mrkus. Celá slavnost otevřely svým vystoupením krásné mažoretky, které pak vypomohly co by hostesky, při předávaní medailí. Slavnostní předání pak bylo ukončeno hromadnou fotografií všech dětí a předávajících.
A jak probíhal samotný turnaj? Po turnaji v Šitbořicích, kam jsme dojeli v minimální sestavách, jsme tentokrát zapojili i dívčí tým a turnaji jsme tak mohli postavit týmy hned 3 a to ještě elévové s mladších žáků zůstali tentokrát doma. Prostor tak dostali všechny děti trénující na domečku. Green tym byl tentokrát složen z kluků z úterního kroužku a čekali je ti nejtěžší soupeř v sezóně. Shodou okolností totiž s nimi hráli letos suveréni Bučovice a Očov a k tomu ještě Mikulov a Hattrick, které rovněž patří mezi letošních TOP 5 týmů. Pro kluky to byl velmi těžké. Přesto že se snažili, nedokázali na turnaji najít klíč k vítězství. Na druhou stranu byl tento turnaj pro ně velkou zkušenosti, viděli a zažili na vlastní kůži, jak hrají florbal ti nejlepší z této věkové kategorie.
Black tým tvořený z kluků z pondělního kroužku a s holek jsme rozdělili na dva. Dvě utkání si zahrály pouze holky a dvě pouze kluci. Surikaty tak konečně nastoupili jako samostatný tým a svou soutěžní premiéru tak mají za sebou nové posily tohoto týmu Simona Měsíčková a Vanesa Něničková, jejíž výkon byl příjemným překvapením. I když výkon týmu nebyl optimální, holky bojovaly a vytvářeli si spoustu šancí k zakončení. Je škoda, že se jim je nepodařilo proměnit. Chtělo by to více klidu v zakončení a hlavně přesnou finální přihrávku před branku. Další dvě utkání si odehráli pouze kluci. Od nich se čekalo, že by mohly soupeře potrápit podstatně více než holky, což se taky stalo. Významný podíl na počtu vstřelených branek měl zejména Libor Kundrata, za očekáváním tentokrát zůstal další střelec Mara Matula. Kluci tak navázali na výsledky jak greenu, tak holek a vítězství se na turnaji nedočkali.
Letošní ročník ligy elévů nebyl výsledkově tak úspěšný jako loňský. Ale není třeba lámat hůl, neboť část elévů dostala letos příležitost v lize mladších žáků a turnaje, na které jsme v „plné“ sestavě, výsledkově odpovídali tomu lepšímu. Je tedy potřeba dál pracovat na herním projevu a hlavně na bojovnosti. V této kategorii totiž část hráčů stále nejde do soubojů o míček na plno, což je škoda.
Přeji všem, co v kategorií končí a přechází do mladších žáků a tím i na tréninky na velkou halu, ať přechod zvládnou rychle a úspěšně nakročí do „velkého“ florbalu a už se těším, na sezónu příští, kterou si kromě kluků zahraje i samostatný dívčí tým Surikat, vlastně teď už DRAČIC .
Výsledky:
Green – Očov   0:18 (0:8);
Green – Hattrick Red 1:17 (0:10); Hanzlík 1,
Green – Bučovice  5:19 (2:8); Hanzlík 3, Kašpárek A. 1, Provazník 1
Green – Mikulov 5:9 (3:3); Kašpárek A. 1, Provazník 1, Pátek 2, Zelinka 1
Black (G) – Hovorany 1:7 (0:4); Kunovjánková 1,
Black (G) – Dubňany  2:7 (1:4); Kunovjánková 2,
Black – Hattrick Orange 4:6 (3:2); Kundrata 2, Toman 1, Matula 1,
Black – Klobouky 4:9 (4:3); Kundrata 4, 
Sestava Green:
gólmani: Zelinka Marek (1. a 2.z), Půček Roman (3. a 4.z)
hráči: Fuchsík Šimon, Kašpárek Adam, Hanzlík Samuel, Žůrek Zdeněk, Provazník Zdeněk, Půček Roman, Reiter Jakub, Robenek Lukáš, Pátek Dominik, Zelinka Marek, Jarošek David,  
trenér: Kašpárek Petr, Hanzlík Roman
Sestava Dračice:
gólmani: Tihelková Kateřina
hráči: Straková Aneta, Tihelková Veronika, Kunovjánková Ester, Měsíčková Simona, Šefraná Kristýna, Drábiková Adéla, Něničková Vanesa,
trenéři: Hegedüs David, Blata Jakub
Sestava Black:
gólmani: Kulheim Vincent
hráči: Matula Marek, Fúsek Damián, Konvička Martin, Fridrich Šimon, Toman Pavel, Kundrata Libor,
trenéři: Hegedüs David, Blata Jakub