Mladší žáci Green 26.3.2017 v Kyjově

Devátý turnaj ligy mladších žáků se odehrál na domácí půdě

 

V neděli 26.3.2017 pokračovala liga mladších žáků skupiny JIH už předposledním turnajem. Ten se odehrál v naší domácí hale SOU v Kyjově a náš tým se postupně utkal s Hovorany, Strážnicí, Mikulovem a Lanžhotem.

Na kluky tak čekali poměrně těžcí soupeři a o to více jsme mohli litovat neúčasti některých zkušenějších hráčů, které přes prázdniny schvátila nemoc. Zejména chyběl Libor, který se na posledním turnaji střelecky prosadil. 

Hned do úvodního utkání proti vstoupili naši borci netradičně dobře, asi vlivem dobrého rozcvičení a po celou první půli jsme drželi vyrovnaný výsledek. V úvodu druhé půle jsme však soupeři nabídli šanci na vstřelení vedoucí branky a od té chvíle jsme už tahali jen za kratší provaz. Přesto to bylo poměrně povedené utkání. Škoda jen nedůrazu před oběma brankami. Před naší jsme soupeři dovolili zbytečně skórovat a před jeho brankou jsme nedokázali lépe zakončit.

V dobrém výkonu pokračovali kluci i v druhém utkání. Jenže se v něm ještě více projevily neduhy naší hry. Výše zmíněný nedůraz před oběma brankami a složitý přechod z obrany do útku, kdy se nám míčky zbytečně vrací rychle zpátky před naši branku. Soupeř naše chyby trestal téměř 100% a už v první půli si vybudoval dostatečný náskok. V druhé půli jsme sice pokračovali ve snažení o úpravu výsledku, avšak marně. Naší střelci vyšli tentokrát naprázdno.

Po další dvou zápasové pauze jsme nastoupili k třetímu utkání proti Mikulovu. Tento zápas si kluci určitě za rámeček nedají. Bylo to jedno z nejméně vydařených utkání, které jsme v letošní sezóně odehráli a soupeř nás předčil úplně ve všem. Pozitivem byly alespoň dvě vstřelené branky.

Poslední utkání s Lanžhotem se dal očekávat podobný průběh jako s Mikulovem. Naši kluci se však s potupné prohry poměrně rychle vzpamatovali a naopak předvedli výkon na hranici svých možností a poslední polovinu celého turnaje dokonce vyhráli, za což jim patří poděkování.

Škoda výpadku v utkání s Mikulovem, neboť kluci ukazují stále se zlepšující výkon. Škoda jen již zmíněných chybiček, které nás stále srážejí dolů. Na nápravu však máme ještě jeden – poslední turnaj letošní sezóny.

Výsledky:

FBC Dragons – Hovorany            2:5 (1:1); Hübner 1, Kulheim 1

FBC Dragons – Strážnice             0:7 (0:5);

FBC Dragons – Mikulov               2:8 (1:4); Hübner 2,

FBC Dragons – Lanžhot               1:3 (0:3); Hübner 1  

Sestava:

gólman: Gerych Vítek (1.a2.z), Anger Kryštof (3.z), Malář Matěj (4.z)

hráči: Hübner František, Malář Matěj, Anger Kryštof, Berka Lukáš, Missbach Tobiáš, Gerych Vítek, Robenek Lukáš, Fridrich Šimon, Konvička Martin, Matula Marek, Sedlář Martin, Kulheim Vincent

trenér: Grabovský Roman