Mladší žáci Green 4.3.2017 v Hodoníně

Osmý turnaj ligy mladších žáků hostil Hodonín

 

V sobotu 4.3. před jarními prázdninami si zajel tým mladších žáků na další ligový turnaj do Hodonína. Na turnaji jsme po dlouhé době odjeli v kompletních dvou pětkách a jedním gólmanem. Na turnaji nás však čekali letošní nejsilnější týmy a to Dubňany, Strážnice, Očov a Bučovice. Kluky tak čekal složitý úkol, poprat se s nimi o cenné body.

Hned v úvodním utkání jsme nastoupili proti Dubňanům. Ty naštěstí pro nás přijely na turnaj pouze se 7 hráči. Přesto však byly po celý turnaj všem týmům vyrovnaným soupeřem. Ve vyrovnané první půli jsme se prosadili pouze jednou. V druhé půli jsme z mnoha šancí vytěžili další branku. V tom okamžiku však začal hrozit soupeř z rychlý brejků a několika skvělými zákroky podržel kluky gólman Vítek. Přesto však dokázaly Dubňany snížit. V hektickém závěru šel soupeř do hry bez gólmana. Liborovo vypíchnutí míčku zužitkoval opět Matěj.

Natěšení z výhry šli kluci odhodlaně i do dalšího utkání. Jen Vítek si vyměnil místo v brance s Vincim. Začátek utkání však byl pro nás smolný. První gól padl po teči našeho bránícího hráče, druhý po odražení míčku od bránícího před naši branku. Náš odpor definitivně soupeř zlomil, když z volného úderu prostřelil jak bránící hráče, tak gólmana. Kluci zápas ale nezabalili a snažili se alespoň o vstřelení branky. Nakonec se to povedlo Františkovi. Výsledek utkání rozhodně neodpovídal obrazu hry na hřišti. Jen soupeř na rozdíl od nás střílel góly.

Na další utkání proti Očovu se do branky postavil Kryštof. Očovu, kterému dnes chyběla nejlepší pětka, jsme byli vyrovnaným soupeřem minimálně celou první polovinu utkání. Zlom přišel za stavu 1:3, kdy jsme inkasovali po předchozí hře soupeře vysokou florbalkou. Do utkání jsme se ještě vrátili, když se nám podařilo snížit na 3:5, ale v závěru jsme opět chybovali a nechali soupeře v klidu vyhrát.

V posledním utkání proti Bučovicím kluci chtěli odčinit selhání v závěru utkání s Očovem. Přesto byly opět Bučovice, které šly do rychlého vedení. V závěru půle se nám přece jen podařilo snížit. V úvodu druhé půle jsme však pohrdli vyloženými šancemi na vyrovnání, což v závěru utkání soupeř využil a výsledek si pojistil.

Přesto všechno musím říci, že byla radost dnes tento tým trénovat. Všichni kluci prokázali snahu se soupeři o výsledek poprat. Jen to chce být o chloupek rychlejší a důraznější v osobních soubojích, pohotovější v zakončení a hlavně netropit hloupé chyby před vlastní brankou. Utkání s Dubňany bylo důkazem, že kluci na to mají.    

Výsledky:

FBC Dragons – Dubňany              3:1 (1:0); Malář 2, Kundrata 1

FBC Dragons – Strážnice              1:8 (0:4); Hübner 1,

FBC Dragons – Očov                    3:7 (1:2); Kundrata 2, Kulheim 1

FBC Dragons – Bučovice              1:4 (1:2); Hübner 1

Sestava:

gólman: Gerych Vítek (1.z), Kulheim Vincent (2.z), Anger Kryštof (3.z), Malář Matěj (4.z)

hráči: Hübner František, Kundrata Libor, Malář Matěj, Grabovský Daniel, Gerych Vítek, Konvička Martin, Fridrich Šimon, Pátek Dominik, Anger Kryštof, Sedlář Martin, Kulheim Vincent,

trenér: Grabovský Roman