Jedenáctero chování na tréninku a na utkáních

Jedenáctero chování na tréninku a na utkáních

  1. Hráč přichází na trénink min. 15 minut před jeho začátkem. Pokud je hala (tělocvična) již otevřená, odchází do šatny, kde se převlíkne. Pokud je zavřeno, vyčká před halou (tělocvičnou) do příchodu trenéra. Při čekání se chová slušně a neruší okolní obyvatele.
  2. Trenér přebírá odpovědnost za hráče v okamžiku, kdy vstoupí do haly (tělocvičny) a jeho odpovědnost končí opuštěním haly (tělocvičny). Pokud hráč po tréninku neodchází sám, sedne si po převlečení na lavičku v prostoru hrací plochy tak, aby nezavazel dalšímu tréninku a při tom byl v dohledu trenéra.
  3.  Bez vědomí trenéra, tj. jen na jeho pokyn, nesmí manipulovat s žádným tělocvičným nářadím, zařízením apod. (mantinely, branky). Hráč je povinen dbát osobní bezpečnosti a při manipulaci s nářadím nesmí ohrozit svou bezpečnost ani svých spoluhráčů.
  4. Hráč nesmí bez vědomí trenéra, tj. jen na jeho pokyn, vstoupit do nářaďovny nebo se zdržovat v jiných částech haly (tělocvičny) než je šatna nebo hrací plocha.
  5. Hráč je povinen nahlásit trenérovi, že se vzdálí z hrací plochy (odchod na toaletu apod.).
  6. Hráčům se vysloveně zakazuje bez pokynu trenéra lozit nebo se zdržovat na žebřinách, šplhacích tyčích, lanech, lavičkách, žíněnkách, trampolínách apod.   
  7. Během tréninku se hráč řídí pokyny trenéra či jeho asistenta. Pokud se hráč necítí schopen vykonat cvičení (např. přeskok přes kozu) informuje o tom předem trenéra.
  8. Hráčům se zakazuje mluvit neslušně, urážet či šikanovat své spoluhráče. Toto se považuje za hrubé porušení kázně.
  9. Dojde-li během tréninku ke zhoršení zdravotního stavu a hráč se necítí absolvovat cvičení, oznámí toto ihned trenérovi. V případě vážného zhoršení zdravotního stavu, zavolá trenér rodičům, aby si hráče osobně vyzvedli, případně trenér zajistí odchod hráče domů s doprovodem dospělé osoby. Dojde-li během tréninku či zápasu ke zranění hráče, je tento povinen toto okamžitě nahlásit trenérovi, který zajistí ošetření a informuje rodiče. Je potřeba, aby hráči nahlásili každé zranění.
  10. Obdobná pravidla platí i při utkáních. FBC Dragons ani DDM Kyjov nezajišťuje dopravu hráčů na utkání. Trenér nebo vedoucí týmu přebírá odpovědnost za hráče až po jeho vstupu do šatny haly (tělocvičny) v místě utkání do doby opuštění šatny po utkání.
  11. Doporučujeme, aby si děti nenosily na tréninky cenné věci. Případně si je uložili v průběhu tréninku u trenéra. Za ztrátu věcí ze šatny neručíme. Některé zapomenuté věci jsou uloženy k vyzvednutí u trenérů případně v kanceláři DDM.

V Kyjově, 30.9.2015                                                                                    Martin Mrkus

                                                                                                              předseda FBC Dragons