Dorostenci 26.2.2017 v Hodoníně

V neděli 26.2. sehráli Dorostenci v Hodoníně dvě ligová utkání s Aligators Klobouky a Hattrick Brno "B". I přes absenci zraněného kapitána Tomáše Otta jsme věřili, že se nám podaří zlepšit předváděnou hru oproti předchozímu, spíše vydřenému a ubojovanému turnaji.

Aligátoři byli posledním soupeřem, který dorostence dokázal obrat o body, když naše vzájemné střetnutí v prosinci skončilo remízou. K utkání jsme přistoupili opravdu zodpovědně, poctivě jsme bránili, neztráceli jsme jednoduché míčky a celkově se nám dařilo v kombinaci. Také rozehrávka postupného útoku byla podle našich představ a to v podání obou pětek - konečně! :) Odměnou nám bylo poklidné vítězství 6:1. Velkým pozitivem byla hra druhé pětky, která předvedla nejlepší výkon v sezoně.

Bohužel ve druhém utkání jsme narazili na naši největší bolest, kterou je podcenění papírově slabšího soupeře. I když se před zápasem ujišťujeme, že tentokrát to už v hlavách zvládneme, stále se nám to nedaří. Hattrick Brno sice přijel v silnější sestavě, než při našem posledním střetnutí, ale i tak bychom takového soupeře měli porážet. Utkání jsme nezvládli v obraně, když jsme soupeři nabídly obrovské množství přečíslení 2x1 a 3x2. Pozitivem na tomto zápase je náš zlepšený výkon v třetí třetině a vydřená remíza 7:7 při hře bez brankáře v posledních vteřinách zápasu. Díky které se nám podařilo prodloužit naši šňůru neporazitelnosti na dobu 4 a půl měsíce.

Dorostenci, i přes drobné zaváhání, mají před posledními 4 ligovými zápasy vše ve svých rukou. Máme měsíc na to, abychom se z nepovedeného utkání s Hattrickem poučili a opravdu poctivě se připravili na domácí turnaj, na kterém se můžeme již hodně přiblížit ke splnění první části našeho cíle.

Již teď by si měl každý člen klubu nebo jeho příznivec poznačit v kalendáři sobotu 25. 3. 2017 a přijít podpořit dorostence při domácím dvojzápase s Mikulovem a Gullivers Brno "B". Kluci by si za výkony v této sezoně určitě zasloužili důstojnou kulisu :)

Výsledky:

FBC Dragons x FbC Aligators ZŠ Klobouky 6:1

FBŠ Hattrick Brno B x FBC Dragons 7:7

Sestava:

Švábík M., Hunkař, Horňák, Bílý, Indruch, Večeřa, Kouřil, Helešic, Pres, Vích, Kůřil, Škodík, Hubner