Dívčí florbalová liga 9.11.2016 v Pohořelicích

Dívčí florbalová liga

 

Netradičně ve středu se dívčí tým pod hlavičkou DDM Kyjov dobyl premiéru v dívčí florbalové lize. Je to celoroční turnajová soutěž, které se účastní DDM nebo školní zájmové kroužky. Letos se do DFL přihlásily kromě našeho týmu ještě DDM Znojmo, ŽŠ Rosice, ZŠ Brno – Hamry a ZŠ Pohořelice, která hostila i letošní první turnaj. Náš tým odjel na turnaj společně mikrobusem, a tak i přes hustou mlhu, která nás cestou provázela, proběhla cesta v poklidu a pohodě.

Na turnaji jsme se postupně utkali se Znojmem, Pohořelicemi, Hamry a Rosicemi. Nutno říci, že přestože je liga určena pro hráčky od první až do deváté třídy všechny týmy, kromě našeho měly v kádru hráčky druhé stupně. Kromě věkového handicapu, jsme ale na hřišti nejvíce bojovali s prostorem, neboť nejen že se liga hraje systémem 5+1, hraje se na velkém hřišti, dnes 40 x 20 m, což proti naši maličké tělocvičně na domečku v Kyjově o rozměrech 22 x 14 m, připomínalo skoro letiště.

V prvním utkání proti Znojmu se nám branku vstřelit nepodařilo, přesto jsme uhráli solidní výsledek 0:2. V druhém utkání proti domácím Pohořelicím si už holky zvykly na větší hřiště a dokonce se nám podařilo vstřelit i dvě branky, ale na vítězství to opět nestačilo. V ostatních dvou utkáních jsme, k naší škodě, branku opět nevstřelili, a tak z toho byly prohry 0:3 a 0:4. Na konci turnaje jsme využili nabídku domácích zahrát si ještě jedno přátelské utkání a v tom jsme vybojovali cennou remízu 1:1.

Spolu s Davidem musíme holky pochválit za bojovný výkon. Hold se máme ještě co učit. Ale právě od toho jsou tyto turnaje.

Příště jedeme na Hamry a tam se pokusíme být lepší než dnes.

Hej Dračice !

Sestava:

gólmanky: Tihelková Veronika (1.z), Flajzarová Monika (2.z), Straková Aneta (3.z), Kunovjánková Ester (4. a doplňkový zápas)

hráčky: Vystupová Klára, Něničková Vanesa, Kouřilová Barbora, Kunovjánková Ester, Straková Aneta, Hrazdílková Natálie, Tihelková Kateřina, Tihelková Veronika, Měsíčková Simona, Šefraná Kristýna, Flajzarová Monika, Kraštenič Anička, Vystupová Karin

trenér: Hegedüs David, Grabovský Roman