Dívčí florbalová liga 8.3.2017 v Kyjově

Dívčí florbalová liga má za sebou třetí turnaj

 

Ve středu 8.3.2017 pokračovala dívčí florbalová liga (DFL) už třetím turnajem, který se odehrál v naší domácí hale SOU v Kyjově.

Po poměrně úspěšném minulém kole v Brně, kdy jsme neprohráli ani jedno utkání, jsme se opět chystali na starší a zkušenější soupeřky vyšlápnout. Dopomoct nám mělo i o trošku menší hřiště, než na předchozích turnajích. Jenže úvod turnaje byl poznamenám klasickým „domácím“ turnajem. Trenéři se místo rozcvičení hráček věnovali přípravě turnaje a hráčky, které se do haly scházely jak vlaštovky na dráty, se více než koncentraci na utkání věnovaly jiným věcem. Proto se také v úvodním utkání dostávaly do tempa jen pomalu, přesto jsme byli Rosicím více než vyrovnaným týmem, jen zakončení, to nás zase trápilo. I díky tomu jsme v utkání těsně podlehli. Dalším soupeřem bylo Znojmo. Po menších změnách v sestavě a výměně gólmanky jsme proti soupeři vyrukovali zlepšenou hrou. Hrálo se rychlé a pohledné utkání, opět s velkou spoustou šancí, které však pochytaly pozorné gólmanky. Utkání tak skončilo smírně 1:1. Tento výsledek naším hráčkám hodně pomohl hlavně psychicky do dalších utkání. Hned dalším soupeřem byly nebezpečné Pohořelice. A opět to byl velmi vyrovnaný souboj. Proti urostlejším soupeřkám byl pro naše holky problém se prosadit v souboji 1 na 1, proto jsme se museli spolehnout na kombinační hru. I toto utkání skončilo remízou a nás potěšilo zlepšující se zakončení. Přece jen 3 vstřelené branky ukazovaly, že si holky začínají věřit. Plně se to projevilo v utkání proti Hamrům, které dnes nepřijely v nejsilnější sestavě. Do střelecké pohody se dostala především Petra Bílá a hned to bylo vidět na výkonu celého týmu. Postupně se k ní přidaly i Adéla s Nelou a další hráčky a najednou jakoby tým získal křídla.

O konečném umístění na 2. až 4.  místě musela rozhodnout až malá tabulka vzájemných utkání mezi týmy Kyjova, Rosic a Pohořelic. O našem 4. místě tak rozhodla jediná branka z úvodního utkání. Přesto si všechny holky zaslouží velkou pochvalu. Všechny bojovaly a hlavně všechny ukazují zlepšení své hry zápas od zápasu. Přestože je vidět, že holky si na velké hřiště zvykají pomalu, zlepšují svůj pohyb po hřišti. Oproti prvnímu turnaji v Pohořelicích, už je na naší hře vidět, že má nějaký řád a souhru. Na té však musíme ještě zapracovat, stejně jako na zakončení a hlavně finální přihrávce na volnou hráčku. Příležitost na nápravu bude mít už v sobotu 1.4.2017, kdy dívčí liga pokračuje 4. turnajem v Rosicích, respektive na přípravném tréninku v úterý 28.3. od 16,45 na hale SOU.

Poděkování patří všem, kteří pomohli dnešní turnaj odpořádat – stolku časoměřičů včele s Pavlem, rozhodčím Lukášovi a Jendovi, Evči v bufetu. Děkuji – byli jste super!

Výsledky:

DDM Kyjov – Rosice                     1:2

DDM Kyjov – Znojmo                   1:1

DDM Kyjov – Pohořelice              3:3

DDM Kyjov – Hamry                    8:1

Branky:

Bílá Petra – 5, Svrčinová Nela – 2, Straková Veronika – 2,  Crhonková Adéla – 1, Něničková Vanesa – 1, Kouřilová Barbora – 1, Hrazdílková Natálie - 1

Sestava:

Gólmanky: Tihelková Veronika (1.z), Kunovjánková Ester (2.a3.z), Tihelková Kateřina (4.z)

Hráčky: Bílá Petra, Svrčinová Nela, Crhonková Adéla, Hrazdílková Natálie, Jordánová Eliška, Šefraná Kristýna, Něničková Vanesa, Straková Veronika, Kouřilová Barbora, Straková Aneta, Tihelková Veronika, Tihelková Kateřina,

Trenéři: Hegedüs David