Co je florbalový trénink?

Co je florbalový trénink?

 

Tato webová stránka určená především vám rodičům a kolegům trenérům. Chtěli bychom vám tady podávat informace o tom, co, proč a jak děláme a rádi bychom vás tímto pozvali ke spolupráci.

 

Florbalový trénink je především sportovní příprava dětí a mládeže zaměřená na osvojení si florbalových dovedností, na vytváření předpokladů pro trénink a sportovní výkon v pozdějším věku, na budování pozitivního vztahu ke sportu a pohybu, na výchovu fair play.

Takhle to zní moc suše. My bychom byli rádi, kdyby byl trénink pro děti zejména zábavou a odpočinkem od školních povinností, na který se těší a chodí rádi, na kterém se potkávají se svými kamarády. Dítě by nemělo být tréninkem přetěžováno ani fyzicky ani psychicky. Nicméně trénovat florbal dvakrát týdně je někde na rozhraní zájmového kroužku a sportu. Proto za nezbytnou součást tréninku považujeme i účast na ligových či neligových turnajích, kde máme možnost se zdokonalit v herních činnostech. Jako všichni bychom chtěli v každém utkání vyhrát, ale víme, že to není možné. Každé utkání je přípravou na to další. Pokud zápas vyhrajeme, máme radost, pokud prohrajeme, nemusíme být smutní, protože i prohry jsou součásti života. Soupeř byl prostě lepší než my. Jen v utkáních s lepšími se i my můžeme zlepšovat. Právě tato utkání nám ukážou, co máme zlepšit, v čem byl soupeř lepší než my. Nevytvářejte, prosím, na své děti při utkáních zbytečný tlak na vítězství, nesnažte se je během utkání řídit a napovídat jim, co mají dělat. Oceňte každou věc, která se jim podaří, ať je to střela, klička, přihrávka, či gólmanský zákrok a hlavně je povzbuzujte jako tým.

Chtěl bych vás, rodiče, tímto požádat, abyste svým dětem umožnili účast na co nejvíce zápasech a na dny, kdy hrajeme zápasy, si udělali volný čas. A ještě jedno přání máme. Ne všechny děti nosí ze školy jen ty nejlepší známky. Je však chybou je trestat tím, že jim zakážete trénink. Určitě se najdou v jejich volném čase jiné aktivity, jejichž zákaz je pro ně mnohem větším přínosem než zákaz tréninku.

 

za trenéry FBC Dragons                                                                              Roman Grabovský